Kleding voor kungfu of wushu koop je natuurlijk bij Kungfu – Supply. Eenvoudig bestellen in de webshop.

Wushu en kungfu (kung fu) zijn termen die door elkaar worden gebruikt. Als je naar de Chinese taal kijkt zit er maar weinig onderscheid in de vertaling naar het Nederlands; komt er in beide gevallen op neer dan het over vechtsporten gaat. Er is wel een verschil in het dagelijks gebruik.
Wushu wordt over het algemeen voornamelijk gebruikt voor de moderne stijlen afkomstig uit de eigentijdse Volksrepubliek China waarbij internationale competities worden georganiseerd door het International Wushu Federation (IWuF). Kenmerkend is het flitsende karakter van bewegingen.
Kungfu is een term die veelal gebruikt word als men over de oude, traditionele vechtkunsten van China spreekt. Verschil met wushu is, is dat er meestal meer aandacht is voor het zelfverdedigingsaspect.

Wat betreft kleding voor wushu of kungfu is er nauwelijks onderscheid. Het is wel zo dat de kungfu beoefenaars wat wat meer eenvoudigere en ingetogen kleding houden en de wushu exponenten gaan voor de meer extravagante outfits gaan. De laatste jaren is er een trend van enorm uitgebreide borduursels, pailletten (lovertjes) en felle kleuren.

Kungfu – Supply beschikt over een eigen atelier in China. Hier word de kleding van zeer fijn satijn en katoen gemaakt. In de volgende designs:

  1. Korte mouwen met kraag, veelal gebruikt in het moderne wushu (Chang Quan).
  2. Met mouwen of zonder mouwen, zonder kraag. Met name gebruikt voor Nan Quan; zuid stijlen. Met mouw met name gericht op dames;  inkijk via de oksel word vermeden door de korte mouwen.
  3. Kleurrijke (moderne) professionele wushu kleding van stretch satijn, met uitgebreide borduursels in eigentijdse snit.

Alle jasjes met korte mouwen worden altijd geleverd met een sjerp. Deze is ongeveer 200 cm lang en ongeveer 10 breed; de professionele wushu uniformen kennen veelal een aparte afwijkende sjerp.

  1. Korte mouwen met kraag, veelal gebruikt in het moderne wushu (Chang Quan).

De allereenvoudigste jasjes in één kleur. Dus zonder bies in afwijkende kleur of borduursels. Klassiek van snit met zeven knoopjes aan de voorzijde. Dit was jarenlang de standaard volgens Chinese Wushu Association. Gemaakt van synthetisch satijn, ook wel imitatie zijde genoemd. Hoogwaardige, dunne en zeer soepele stof welke nauwelijks van echt zijde te onderscheiden is.

Hieronder in combinatie met de satijnen broeken.

Iets meer decoratie is een bies in een afwijkende kleur. Meest populair bij de wushu en kungfu kleding is de zilverkleurige bies. Zoals bijna alle kleding op deze pagina zijn deze jasjes ook gemaakt van nauwelijks van echt zijde te onderscheiden satijn.

Hieronder de jasjes met bies gecombineerd met bijpassende broek van satijn. En een detail foto: alleen de biesjes zijn afwijkend; de knoopjes niet.

Er zijn ook varianten leverbaar met een schuine rij knoopjes en een schuine onderzijde. En borduursel van een gouden draak.

Een erg populaire combinatie in deze categorie kleding is de jas met korte mouwen voor wushu met zilveren biesjes én een zilveren draak welke over de schouder loopt. Hieronder enkele voorbeelden.

Elke combinatie van bovenstaande is mogelijk, zoals de onderstaande voorbeelden laten zien.

Een categorie apart zijn de nieuwe confectie wushu pakken (dus een complete set broek en jas) welke eruit zien als de veel duurdere professionele wushu uniformen. Gemaakt van stretch satijn of satijn in overlopende kleur en leverbaar met drie verschillende soorten draak borduursel en verschillende kleuren.

Hier meer details van de nieuwe serie wushu kleding.

Klik hier voor de speciale pagina over de professionele (wushu) uniformen.

2. Met mouwen of zonder mouwen, zonder kraag. Met name gebruikt voor Nan Quan; zuid stijlen. Met mouw met name gericht op dames;  inkijk via de oksel word vermeden door de korte mouwen. Hier enkele voorbeelden; uiteraard zijn alle mogelijke combinaties van kleuren en borduursels mogelijk, net zoals bij de bovenstaande wushu chang quan jasjes. Bijzonder versie welke op voorraad is, is de versie van katoen met rode bies!

 

Bij de Nan Quan en Wushu jasjes horen natuurlijk ook bijpassende broeken in verschillende kleuren. Deze broeken zijn dus apart aan te koop om zo een compleet uniform te maken. De broeken worden gebruikt voor taiji maar ook in het wushu. Hieronder enkele afbeeldingen van de losse satijnen broeken.

Gecombineerd met een satijnen broek tot een compleet uniform ziet een Nan Quan jasje er zo uit:

 

Klik hier voor de speciale pagina over de professionele (Nan Quan) uniformen.